- Üretim : 2020-2021 sezonu
- Zeytin Özelliği : Ekim ayında olgunlaşmamış
zeytinlerden sıkım yapılmıştır.
- Zeytinin Cinsi : Edremit Yağlık
- Sıkım Yöntemi :
Kontinü sistemde soğuk sıkımı yapılmıştır.
- Olein asit oranı : 0.6
- Üretim Yeri : Küçükkuyu/Çanakkale
NEDEN DÜZENLİ OLARAK OLİVKOY ZEYTİNYAĞI TÜKETMELİSİNİZ ?
- Olivkoy zeytinyağı, dünyada oksijen yoğunluğunun en yüksek ikinci bölgesinde, Kazdağı’nda üretilir.
- Hakiki, korunmuş, soğuk sıkım Olivkoy zeytinyağı doğallığı ile tam bir şifa kaynağıdır.
- Olivkoy zeytinyağının doğal yapısında bulunan fenolik bileşenler cildinizi yaşlanmaya karşı korur, cilt kuruluğu giderir,daha canlı ve bakımlı görünmesini sağlar.
- Koah, şeker, tansiyon, kalp damar hastalıklarına karşı korunmanıza destek olur.
- Butik üretimi yapılan Olivkoy Zeytinyağı sınırlı miktarda üretildiği için kalitesi korunur.
- Olivkoy Zeytinyağını tercih ettiğinizde nesillerdir bu işi yapan bir ailenin emeğini, bilgi ve tecrübesi ile ortaya konan hakiki bir zeytinyağı tercih etmiş olursunuz.
- Aklınıza takılan bir soru ya da konu olursa doğrudan üreticisine yani Olivkoy ailesine ulaşabilirsiniz.
Olivkoy Erken Hasat Naturel Soğuk Sızma Zeytinyağı (5litre)
Kaz Dağları eteklerinden,Küçükkuyu'dan... Türkiye'nin üstün lezzetli zeytinyağı...
Erken hasat sızma zeytinyağımız Ekim ayı mahsülü.İlk Hasat Yeşil Zeytin Sızması, 2019 - 2020 sezonunda üretilmiştir.
Ekim ayının ortalarında zeytinler henüz yeşil iken erken hasat döneminde özenle yere değmeden toplanır, delikli kasalarda fabrikamıza,bekletilmeden taşınır. Aynı gün içinde fabrikaya götürülen zeytinlerimiz sıkıma alınır. Aynı gün içinde sıkım yapılması ve kasalarla nakliyat,kızışma kaynaklı ağır koku oluşmasını önler.Böylelikle zeytin meyvesinin tadı daha temiz bir şekilde hissedilir.
28 C altında minimum su ilavesi ile iki fazlı sistemlerde Soğuk Sıkım (Cold Press) tekniği ile zeytinyağlarımız üretilir. Böyle üretim sonucunda, sağlık için yararlı olan vitaminler ve bio fenoller en üst seviyede korunur.
Sıkımı yapılan zeytinyağlarımız, çelik krom tanklarımızın bulunduğu alanda muhafaza edilir.
Yeşil zeytin tanelerimiz Edremit Yaağlık cinsi ağaçlarımızdan hasat edilir. Bu zeytinlerden elde ettiğimiz zeytinyağının meyvemsi aroması belirgindir. Zeytin meyvesinden gelen fenol bileşenlerin ve antioksidanların etkisi ile dil üzerinde yoğun hissedilir acımsı tat ve genizde yakıcılık oluşur. Zeytinyağımızda, sağlığımızın bekçiliğini yapan E vitamini , bio fenoller, antioksidan vb değerler en yüksek seviyedir.
Ana yemeklerde kullanabileceğiniz gibi,sabah kahvaltılarında çiğ olarak tüketilmesi (içme), salatada ve mezelerde, pilavda ,ekmek , pizza, et marine ederken veya ızgara balık üstüne çiğ dökerek kullanımı tavsiye edilir.
Kazdağı'nın şifası soğuk sıkım erken hasat zeytinyağımızı afiyetle tüketin,şifa olsun...
Çanakkale Küçükkuyu'dan sevgilerimizle.