- Üretim : 2020-2021 sezonu
- Asitlik Oranı : 0.6 asit
- Zeytin Özelliği : Ekim ayında yeşil zeytin tanelerinden sıkımını yaptık.
- Zeytinin Cinsi : Edremit Yağlık
- Sıkım Yöntemi : Kontinü sistemde soğuk sıkım
- Üretim Yeri : Küçükkuyu/Çanakkale
NEDEN DÜZENLİ OLİVKOY ZEYTİNYAĞI KULLANMALISINIZ ?
Aracınız için kalitesiz bir yağ ya da yakıt tercih eder misiniz ? Etmezsiniz tabii ki. Peki ya kendiniz için ? Etmemelisiniz. Daha iyi zeytinyağı sizi birçok hastalıktan korur. Bunlardan bazıları :
· Koah, şeker, hipertansiyon, kalp-damar hastalıkları, diyabet ve kanser gibi hastalıklara karşı Olivkoy zeytinyağının doğal yapısında bulunan polifenoller sizi bu hastalıklara karşı korur.
· Daha çok ileriki yaşlarda görülen Alzheimer, unutkanlık ve bunama gibi hastalıklara karşı korunmuş olursunuz.
· Olivkoy zeytinyağı cildinizi korur ve yaşlanma karşıtı etkiler gösterir.
· Sinir sisteminde koruyucu etkileri vardır.
· Düzenli ve yeterli miktarda kullanıldığında kolesterol ve kan basıncını düşürme etkisine sahip olduğu klinik olarak ispatlanmıştır.
Olivkoy Erken Hasat Naturel Soğuk Sızma Zeytinyağı (500 ml)
Kaz Dağları eteklerinden,Küçükkuyu'dan... Türkiye'nin üstün lezzetli zeytinyağı...
Erken hasat sızma zeytinyağımız Ekim ayı mahsülü.İlk Hasat Yeşil Zeytin Sızması, 2019 - 2020 sezonunda üretilmiştir.
Ekim ayının ortalarında zeytinler henüz yeşil iken erken hasat döneminde özenle yere değmeden toplanır, delikli kasalarda fabrikamıza,bekletilmeden taşınır. Aynı gün içinde fabrikaya götürülen zeytinlerimiz sıkıma alınır. Aynı gün içinde sıkım yapılması ve kasalarla nakliyat,kızışma kaynaklı ağır koku oluşmasını önler.Böylelikle zeytin meyvesinin tadı daha temiz bir şekilde hissedilir.
28 C altında minimum su ilavesi ile iki fazlı sistemlerde Soğuk Sıkım (Cold Press) tekniği ile zeytinyağlarımız üretilir. Böyle üretim sonucunda, sağlık için yararlı olan vitaminler ve bio fenoller en üst seviyede korunur.
Sıkımı yapılan zeytinyağlarımız, çelik krom tanklarımızın bulunduğu alanda muhafaza edilir.
Yeşil zeytin tanelerimiz Edremit Yaağlık cinsi ağaçlarımızdan hasat edilir. Bu zeytinlerden elde ettiğimiz zeytinyağının meyvemsi aroması belirgindir. Zeytin meyvesinden gelen fenol bileşenlerin ve antioksidanların etkisi ile dil üzerinde yoğun hissedilir acımsı tat ve genizde yakıcılık oluşur. Zeytinyağımızda, sağlığımızın bekçiliğini yapan E vitamini , bio fenoller, antioksidan vb değerler en yüksek seviyedir.
Ana yemeklerde kullanabileceğiniz gibi,sabah kahvaltılarında çiğ olarak tüketilmesi (içme), salatada ve mezelerde, pilavda ,ekmek , pizza, et marine ederken veya ızgara balık üstüne çiğ dökerek kullanımı tavsiye edilir.
Kazdağı'nın şifası soğuk sıkım erken hasat zeytinyağımızı afiyetle tüketin,şifa olsun...
Çanakkale Küçükkuyu'dan sevgilerimizle.