Blog



İncirli Bar Tarifi

post img
Per, Ağu 15

İNCİRLİ BAR TARİFİ


Malzemeler;
🍭 1 su bardağı çiğ kaju
🍭 Yarım su bardağı kavrulmuş fındık (daha lezzetli olması için)
🍭 2 yemek kaşığı ham kakao 
🍭 2 yemek kaşığı hurma püresi
🍭 1 yemek kaşığı portakallı tarçınlı keçiboynuzu özü(olmasa da olur ama olursa daha güzel olur)
🍭 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı
🍭 Üstü için tazecik incir 
🍭 yarım su bardağı ikiye bölünmüş fındık 

Öncelikle kajuyu ve yarım su bardağı fındığı iyice ufalanana kadar robotumdan geçirin.Ardından kalan malzemeleri de (ikiye bölünmüş fındıklar hariç)hamur haline getirin.Toplanan ama vıcık olmayan bir hamur olmalı.Hamurun tutması için biraz su ekleyebilirsiniz.Bu hamura yarıya bölünmüş olan fındık parçalarını da ekledikten sonra karıştırıp yağlı pişirme kağıdı ile kaplanan kalıbın dibine yayın.Dondurucuda 10 dakika kadar bekletin.Ardından taze incirleri ince ince dilimleyip üstüne koyun ve tekrar 10 dakika daha beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Şifa niyetine

Olivkoy Sızma Zeytinyağı © 2019 | Tasarım ve Yazılım :® Erginyazilim.com