Blog



"DÜŞÜK ASİTLİ ZEYTİNYAĞI DAHA LEZZETLİDİR" DENİLEBİLİR Mİ ?

post img
Per, Tem 18

Asit oranın düşük olması kaliteye bir işarettir ancak tek başına yeterli bir faktör değildir. Bununla beraber zeytinyağının aroması asite bağlı değildir. Yani düşük asitli zeytinyağı daha lezzetlidir gibi bir ifade doğru değildir.Beraberinde lezzet denilen olgu, kişiden kişiye farklılık gösteren göreceli bir konudur. Kimine çok lezzetli gelen bir yiyecek ya da içecek, bir diğerine çok yavan gelebilir. Dolayısıyla şunu belirtmek isteriz ki, en lezzetli şey, yerken size en çok keyif verendir.

 

Zeytinyağı içinde bu geçerlidir, eğer siz bir zeytinyağı tadım uzmanı değil iseniz, sizin için en iyi zeytinyağı, tattığınızda en çok beğendiğiniz zeytinyağıdır. Yağın içerisindeki asit oranı, zeytinyağının kalitesini belirleyen önemli bir faktör olmakla beraber, kesinlikle asit oranı düştükçe yağın kalitesi artar diye bir tez ortaya atılamaz. Örneğin 0,8 asit bir yağın nefaseti (aroması), 0,3 asit başka bir zeytinyağından daha yoğun olabilir. Özetle, asit değerleri birbirinden farklı iki zeytinyağından, asitlik derecesi yüksek olanın aromatik bileşenleri, asitliği çok daha düşük olan zeytinyağından daha fazla olabilir.

Olivkoy Sızma Zeytinyağı © 2019 | Tasarım ve Yazılım :® Erginyazilim.com