Blog



Buğdaylı Brokoli Salatası

post img
Çar, Tem 17

Buğdaylı brokoli salatası🥦Broccoli salad.
Brokoli salatası yaparken en önemli nokta sebzeyi fazla haşlamamaktır. Rengini koruması pişmesini durdurmak için de sıcak sudan alınca hemen buzlu veya çok soğuk bir suya almak gerekir.
Mevsim salatalara çiğ olarakta ekleyebiliriz. Bu gün aşurelik buğday ile hazırladığım brokoli salatasını sizlerle paylaşmak istiyorum. Mutfağınızda hazırda ne varsa onları da ekleyebilirsiniz. Haşlanmış nohut, karabuğday gibi.
Malzemeler:.
- 250 gr brokoli.
- 1/2 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday.
- 1 adet haşlanmış havuç.
- 1 çay bardağı nar taneleri.
- 2 adet kumkuat(arzuya bağlı).
Haşlamak için su ve tuz.
Buzlu su veya soğuk su.
Sos için:.
- 1/2 limon suyu.
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi.
- 2-3 yemek kaşığı sızma z.yağı.
- Tuz.
Yapılışı:.
- Brokolilerin çiçeklerini ayırın sap kısımlarını da sebze soyucu ile soyun çiçeklerin boyutun da kesin.
- Tuz bol su da 2-3 dakika haşlayın buzlu suya alın. - Havucu ve kumkuatı yarım ay şeklin de kesin.
- Brokolileri sudan süzgeçe aktarın sularını iyice süzdürün.
- Karıştırma kabına brokolileri, buğdayı ve havucu alın, üzerine sos malzemelerini ekleyin nazikçe karıştırın, servis tabağına alarak, nar ve kumkuatla süsleyin, servis yapın. Afiyet olsun.

Olivkoy Sızma Zeytinyağı © 2019 | Tasarım ve Yazılım :® Erginyazilim.com