Blog



Buğdaylı Yoğurt Çorbası

post img
Çar, Tem 17

Buğdaylı yoğurt çorbası🌾 
Türk mutfağının klasik çorbalarından ve oldukça lezzetli olan yayla çorbasını sanırım bir çoğumuz severiz. Ben yayla çorbasını yaparken pirinç yerine aşurelik buğday kullanıyorum, mevsimine göre ıspanak, kabak gibi sebzeler de ekleyince farklı bir lezzet ortaya çıkmış oluyor. 
Malzemeler:.
- 1 büyük çay bardağı aşurelik buğday.
- 2 su bardağı yoğurt.
- 1.5 yemek kaşığı un.
- 1 adet yumurta.
- 4-5 bardak su.
- Tuz.
Üzeri için:.
- 1 kahve fincanı zeytinyağı.
- 1 yemek kaşığı tereyağı.
- 1 yemek kaşığı kuru nane.
- 1 tatlı kaşığı pul biber.
Yapılışı:.
- Aşurelik buğdayı akşamdan suda bekletin. Ertesi gün yıkayın tencereye alın, üzerine 3 su bardağı su ekleyin buğdaylar yumuşayana kadar pişirin.
- Diğer taraftan yoğurdu karıştırma kasesine alın unu ve yumurtayı ekleyin, üzerine bir bardak sıcak suyu azar azar ilave ederek çırpma teli ile pürüzsüz hale gelene kadar iyice çırpın.
- Hazırladığınız yoğurtlu karışımı çorbaya ekleyerek karıştırın, Orta ateşte karıştırarak kaynatın, kaynayan çorbayı 5-6 dakika kadar pişirmeye bırakın, tuzunu ekleyin ve ocaktan alın.
- Küçük bir tavada yağları ısıtın, nane ve pul biberi ekleyin, ocaktan alın.
- Hazırlanan sosu çorbanın üzerine dökün sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Olivkoy Sızma Zeytinyağı © 2019 | Tasarım ve Yazılım :® Erginyazilim.com