Blog



Ege Usulü Yaprak Sarma

post img
Sal, Tem 16

Zeytinyağı denince akla ilk gelen yemeklerden birisi de sarmadır. Çünkü sarmanın olmazsa olmazı sızma zeytinyağıdır. Zeytinyağında tat bulur,keyif verir. Biz de bu yazımızda ege usulü yaprak sarmasının tarifini paylaşacağız sizlerle. Peki neden ege usulü bu tarifin adı diyenler olabilir. Onu da kısaca açıklamakta fayda var. Sarma yöreden yöreye farklılık gösterir. Örneğin Orta asya mutfağında et ve kişniş otu kullanmak çok yaygın iken ege bölgesinde bu uygulama pek yapılmaz. O yüzden her yörenin sarması aynı olmayabilir. Gelelim ege usulü yaprak sarmasının nasıl yapılacağına.

Malzemeler :

2 su bardağı pirinç 
2 kuru soğan 
2 domates 
1 su bardağı zeytinyağı 
1 limon suyu 
Yarım demet maydanoz 
6 dal dereotu 
4-5 dal taze nane
1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pulbiber 
Damak tadınıza göre tuz. Bir kilo asma yaprağı
Yapılışı:
Pirinç yıkanılıp kaba konur. Doğranan sebzeler içine katılır
İçine bir limonun suyu baharatlar ilave edilir ve yapraklar sarılır.
Pişirmek için üzerini gececek kadar su konur. Limon dilimleri koyulur üzerine. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirilir. Kısık ateşte yaklaşık 40 dk pişirilir. Afiyet olsun

Olivkoy Sızma Zeytinyağı © 2019 | Tasarım ve Yazılım :® Erginyazilim.com