Blog



Kazayağı Otu Salatası

post img
Çar, Tem 17

Kazayağı Otu Salatası 🌿
Kazayağı özellikle Ege bölgesinde bol yetişen, kendiliğinden yetişmesi nedeniyle doğada bolca bulunan bir ottur, yapraklarının şekli kaz ayağına benzediğinden bu isimle anılıyor. Oldukça faydalı olan bu bitkinin kısaca bir iki özellikliğini yazmak istersek, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, vücuda dinçlik veriyor, kendimizi daha zinde hissetmemizi sağlıyor.

Malzemeler:.
- 250 gr kazayağı otu.
- 1 adet közlenmiş kapya kırmızı biber.
- 1/2 çay bardağı nar taneleri.
- 1 tatlı kaşığı iri tuz.
- Haşlamak için su.
- 1 büyük kase buzlu su.
Sosu için:.
- 1-2 diş sarımsak.
- 1/2 limon suyu.
- 2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- Tuz.
Yapılışı:.
- Kaz ayağı otunu ayıklayın, bol suyla yıkayın ikiye bölün, tencerenin yarısına kadar su doldurun ve tuzu atın, kaynamaya başlayınca otu içine ekleyin hafif yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanınca delikli bir kepçe ile sudan alın buzlu suya atın.
- Sos için sarımsakları ezin, limon suyu, zeytinyağı ve tuz ile karıştırın.
- Kazayağı otunu soğuk sudan süzgeçe aktarın, suyunu iyice süzdürün ve servis tabağına alın, üzerine küp şeklinde doğranmış kırmızı biberi ve nar tanelerini ekleyin, sosunu gezdirerek servis yapın. Afiyet olsun.

Olivkoy Sızma Zeytinyağı © 2019 | Tasarım ve Yazılım :® Erginyazilim.com