Blog



Keçi Peynirinin Faydaları

post img
Cmt, Tem 20

Peynir denince akla onlarca çeşit gelir. Gravyer,kaşar,beyaz peynir,eritilmiş peynir vb.Yöresine ve hayvanın cinsine göre peynirdeki tat da değişmektedir. Hayvanın beslendiği mera dahi peynirin aromasını değiştirmektedir. Bunca değişkenlik,peynir meraklılarını araştırmaya yönlendirmektedir.

Bu yazımızda keçi sütünden yapılmış peynirin farkları ve faydalarına değinmeye çalışacağız. Yüzde yüz keçi sütünden yapılmış keçi peynirini tadanlar bilir onun kendine has tadını. Hafif bir süt kokan enfes aromasını.Tat olarak markette satılan karışık ya da inek peynirlerine hiç benzemez.Sadece tadı için bile alınıp tüketilebilir.Ancak keçi peynirinin sadece tadı değil,faydaları da inanılmaz. Kısaca bazılarını sıralayacak olursak:

  • Daha az laktoz içerdiği için şişkinlik yapmaz. Bu yönüyle özellikle hassas midesi olan kişilerin güvenle tercihi olabilir.
  • Keçi peyniri vitamin ve mineral bakımından da zengindir.İnek peynirinden daha fazla mineral ve vitamin içerir. D vitamini ve K vitamini bakımından da zengindir. Aynı zamanda inek peyniri ile aynı miktarda A vitamini içerir. Keçi peynirinde ayrıca thiamine, niacin ve riboflavin gibi B vitaminleri de yüksektir. Riboflavin doku sağlığını geliştirmeye yardımcı olan önemli bir vitamindir. Vücut bu gerekli vitamin ve mineralleri kendi başına üretemediği için, keçi peyniri bu temel vitaminleri sağlayabilir.
  • Kalsiyum açısından daha zengindir.Keçi peyniri özellikle kalsiyum bakımından zengindir, inek peynirinden daha fazla kalsiyum konsantrasyonu vardır. Kalsiyum özellikle vücut için önemlidir, kemiklerin ve dişlerin güçlendirilmesine yardımcı olur ve sizi hastalıklardan korur.

Sağlığınız ve damak tadınız için keçi peynirini güvenle tüketebilirsiniz.

Olivkoy Sızma Zeytinyağı © 2019 | Tasarım ve Yazılım :® Erginyazilim.com