Blog



Köz Patlıcan Çorbası

post img
Cum, Tem 26

Malzemeler

4 orta boy patlıcan (közlenmiş)
2 yemek kaşığı un
Takriben yarım kahve fincanı zeytinyağı
6 su bardağı su
1 su bardağı süt
Çoz muskat (şart değil)
2 3 silme çay kaşığı tuz
Üzeri için
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber

Hazırlanışı
zeytinyağı ve unu tencereye alıp, un hafif renk alana kadar kavurun, üzerine 6 su bardağı su döküp hızlıca karıştırın. İrice doğranmış patlıcanları tencereye aktarıp yüksek ateşte kaynayana kadar karıştırın. Çorba kaynamaya başlayınca üzerine muskat rendeleyip orta ateşte 3 4 dakika kaynamaya bırakın. Süre dolunca, içinde patlıcan tanesi kalmayacak şekilde blender dan geçirin. Üzerine 1 su bardağı süt ve tuz ilave edip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Üzerine kavrulmuş tereyağı, pulbiber dilerseniz çörek otu ve kruton ile servis yapın

Afiyet Olsun

Olivkoy Sızma Zeytinyağı © 2019 | Tasarım ve Yazılım :® Erginyazilim.com