Blog



Kuşkonmaz Tarifi

post img
Sal, Tem 16

Kuşkonmaz protein açısından zengin fakat karbonhidrat ve kalori bakımından oldukça düşük değerlere sahiptir. Ayrıca magnezyum ve kalsiyum açısından ideal değerlere sahiptir. Salatalarda, yemeklerin yanında garnitür olarak, çeşitli turtalarda ve çorbalarda kullanılmaktadır.

Yaşlanma karşıtı özelliğiyle ön plana çıkan kuşkonmaz, son dönemlerde adından sıkça söz ettiriyor. Kuşkonmaz,  çok besleyici olmasının yanı sıra çok da hafiftir, kilo verme diyetlerinde rahatlıkla tüketilebilir. Özellikle diyet yapanların gönül rahatlığı ile tüketebileceği kuşkonmazın tarifi için yazımızın devamını okuyabilirsiniz. 

Malzemeler:
- 1 adet kuşkonmaz
- 1 adet közlenmiş kapya biber
- 1/2 çay bardağı nar
- 1/2 çay bardağı Ceviz
- Tuz
- Kuşkonmazı haşlamak için su
- Büyük bir kase buzlu su

Sosu için:

- Yarım diş sarımsak, 
- Yarım limonun suyu, 
- 3 ya da 4 kaşık soğuk sıkım sızma zeytinyağı, 
- Tuz

Yapılışı:

Kuşkonmaz ların alt tarafından sert olan kısımlarını 34 parmak ayarında kesip ayırın. 
Dilerseniz sert kısımlarını atmak yerine çorbalardan ya da sebze suyu yapımında kullanabilirsiniz. Kuşkonmazları yıkayın ve kök kısımlarını sebze soyucu ile inceltin. Pencerenin yarısına kadar su doldurup bir miktar tuz ilave edin. Su kaynamaya başlayınca Kuşkonmazları tencereye bırakıp yumuşayana kadar kaynatın. Kuşkonmaz larım yumuşaması yaklaşık 4-5 dakika sürebilir Bu süre sonunda delikli bir kepçe ile kuşkonmazlar alıp buzlu suyun içine bırakın.

Yemeğe nasıl lezzetini verecek sosu için diğer tarafta sarımsakları ezin. Üzerine bir yer sus için olan malzemeleri ekleyip iyice karıştırın

Olivkoy Sızma Zeytinyağı © 2019 | Tasarım ve Yazılım :® Erginyazilim.com