Blog



Levengi Tarifi

post img
Cum, Tem 19

Orta Asya mutfağında özellikle de Azerbaycan'da çok sevilerek tüketilen bir yemek.Tavuk ya da balığın içi temizlenip;Ceviz,kırmızı soğan,sarımsak,limon ve kişniş otu ile doldurulup,iple sarıldıktan sonra pişirilir.Piştikten sonra üzerine zeytinyağı dökülerek bu lezzet taçlandırılır.Levengi bazı yerlerde Azerbaycan Levengisi olarak da geçer, bu yemeğin Azerbaycan'da sevilerek çokça tüketilmesinden kaynaklanır.


Balık Levengi Malzemeleri:

Büyük Çipura balığı
1 bardak ceviz
2 soğan
Tuz
Zeytinyağı
Kişniş Otu
Karabiber

Balık Levengi Tarifi:
 
Cevizi rendeliyoruz, soğanları küp küp doğrayıp cevizle karıştırıyoruz, tuz karabiber ilave edelim berabrinde kişniş otunu da ince ince doğrayıp içine ilave edelim.
Sonra balığın da içini üstünü tuzlayıp karabiber ilave edelim, iç harcını döküp iğneyle dikelim.Balığı parçalamadan dikme kısmı en zor kısım olduğundan dikkatli olmakta fayda var.
Dikme işlemi bitince sızma zeytinyağını güzelce balığın üstünde gezdirip (yaklaşık 1 çay bardağı), 200 derecede ısıtılmış fırına koyalım, 20 dakika sonra balık yemeye hazır hale gelecektir.

Afiyet olsun.

Olivkoy Sızma Zeytinyağı © 2019 | Tasarım ve Yazılım :® Erginyazilim.com