Blog



Soğuk Sıkım Zeytinyağı Nedir ?

post img
Per, Tem 18

Soğuk Sıkım Zeytinyağı

Sıkım esnasında zeytin hamurunun ısıtıldığı bir aşama vardır. Bu aşamada sıcaklığın en fazla 27 derece olduğu sıkımlara soğuk sıkım denmektedir.Sıcaklığın düşük olması zeytinyağının içindeki fenolik bileşen kaybını minimuma indirir ki bu durum zeytinyağının sağlığımıza daha fazla katkı sunması demektir. Buna bağlı olarak zeytinyağı seçiminde soğuk sıkım olması elzemdir. Olivkoy olarak,Sofralarınıza en çok yakışacak, oldukça lezzetli yemekler yapmanızı sağlayacak soğuk sıkım zeytinyağı ile zeytinyağının en sağlıklı halini tüketebilirsiniz.

Soğuk Sıkım Zeytinyağı Nedir?

SIkım esnasında zeytin hamurunun en fazla 27 dereceye kadar ısıtıldığı sıkım tekniğidir.

Soğuk sıkım zeytinyağı adından da anlaşılabileceği gibi soğuk presleme yöntemi ile zeytinyağının elde edilmesidir. Sıkım esnasında suyun sıcaklığı 27 dereceyi geçmez ve böylelikle fenolik bileşenlerin korunması sağlanmış olur.Zeytinyağının düşük bir sıcaklıkta preslenerek elde edilmesi nedeniyle soğuk sıkım zeytinyağı asidik oranı düşük, antioksidan ve vitamin oranı yüksek bir yağdır. Aynı zamanda soğuk pres yöntemi zeytinyağının oldukça hoş bir kokuya ve yoğun bir lezzete sahip olmasını sağlamaktadır.

Evinize Gelen Sağlık ve Lezzet: Soğuk Sıkım Zeytinyağı

Sizlere sunduğumuz soğuk sıkım zeytinyağı ürünlerimizi satın alarak yemeklerinize lezzet katabilir ve damar tıkanıklığından kolesterole kadar pek çok hastalığa iyi gelen ve bu hastalıkların oluşma riskini azaltan özelliği ile sağlığınızı koruyabilirsiniz. İçerisinde bulunan fenolik bileşenler, vitaminler ve antioksidanlar ve zengin aroma ve kokusuyla soğuk sıkım zeytinyağı ürünlerimizi çok beğeneceksiniz.

Soğuk Sıkım Zeytinyağlarımızın Özellikleri

Soğuk sıkım zeytinyağı ürünlerimizin özellikleri şu şekildedir:

Ürünlerimiz hasat zamanı yere değmeden toplanan zeytinler ile elde edilmektedir. Böylelikle tam olgunlaşmış ve asidik oranı çok yüksek olmayan zeytinler kullanılmaktadır. Soğuk pres zeytinyağı soğuk pres yöntemi ile üretilmeyen yağlara göre çok daha yoğun sağlıklı bileşenler içermektedir.

Toplanan zeytinler çuvallar zeytinlerin kasada kızışarak yağda kötü tat oluşmasına neden olacağından çuval yerine delikli hava geçiren kasalara konularak elde edilmektedir.

Zeytin yağının asit oranının yükselmemesi ve içerisinde yer alan antioksidan, fenolik bileşen ve vitaminlerin en yoğun şekilde olması için düşük sıcaklıkta pres yapılmaktadır.

Asit oranı düşük, son derecede lezzetli, zengin bir aromaya sahip soğuk pres zeytinyağı ürünleri oluşturulmaktadır.
Soğuk pres zeytinyağı ürünlerimizi çiğ olarak salatalarınıza ya da yemeklerinize ekleyerek yemeklerinize lezzet katabileceğiniz gibi; yemeklerinizi pişirirken de soğuk pres zeytinyağı kullanabilirsiniz.

Soğuk Sıkım Zeytinyağı Fiyatlarımız

Soğuk sıkım zeytinyağı fiyatlarımız tercih edeceğiniz ürünlerin paketlenmesine, ürünün litresine göre değişim göstereceği için net fiyat bilgisine ancak ürünlerimizi tercihinize göre seçtikten sonra ulaşabilirsiniz. Sizlere sunduğumuz oldukça ekonomik soğuk sıkım zeytinyağı fiyatları ile evinize sağlık yemeklerinize lezzet katabilirsiniz.

Olivkoy Sızma Zeytinyağı © 2019 | Tasarım ve Yazılım :® Erginyazilim.com