Blog



Taze Baklalı Enginar Tarifi

post img
Sal, Tem 16

Enginar ve taze bakla insan sağlığı açısından hayati öneme sahiptir. Taze bakla l-dopa içermesinden dolayı özellikle parkinson hastalığının iyileşmesi yönünde pozitif etkileri kabul edilmiştir. Bununla beraber enginar vitamin ve mineral açısından oldukça zengindir. İçerdiği bu vitamin ve mineral değerleri ile kolestrolü dengede tutar,demir eksikliğine iyi gelir,idrar söktürür,bağışıklık sistemine iyi gelir.antioksidan özelliği sayesinde birçok hastalığı önleme noktasında önemli bir rol oynar.

Kısaca bazı faydalarını sıraladığımız enginar ve taze bakla soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı ile buluştuğunda tam bir şifa kaynağına dönüşmekte. Hem lezzetli hem de oldukça sağlıklı bu menüyü alttaki tarifimize göre yapabilirsiniz.

Yediklerinizin şifanız olması dileğiyle.

Malzemeler:

- 4 adet ayıklanmış  çanak enginar.

- 300 gr iç bakla.

- 1 adet kuru soğan.

- 1 adet limon suyu.

- Bir tutam dereotu.

- 1/2 çay bardağı zeytinyağı.

- 1 tatlı kaşığı un.

- 1 çay kaşığı şeker.

- Tuz.

- 1.5 bardak su.

Uzerine kapatmak icin yağlı kağıt.

Yapılışı:

Baklaların üst kısmındaki kalın kabuklarını ayıklayın ve yıkayın. Soğanın kabuğunu soyun 4-5 parçaya bölün.Tencereye zeytinyağını alın ısıtın, soğanı ekleyin, enginarı yıkayın ilave edin unu serpin karıştırın, suyu ve limon suyunu üzerine dökün, şekeri de katın.Tencere ağzı büyüklüğünde yağlı kağıdı ıslatın, enginarların üzerine kapatın ve yumuşayana kadar kısık ateşte kapak kapalı yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Sonra baklaları ekleyin tuzunu ayarlayın bakla iie birlikte 5 dakika daha pişirin. Son olarak ince doğranmış dereotunu üzerine ilave edin ocaktan alın. Soğuk olarak servis yapin. Afiyet olsun. 

Olivkoy Sızma Zeytinyağı © 2019 | Tasarım ve Yazılım :® Erginyazilim.com