Blog



Yeşil Mercimekli Yoğurt Çorbası

post img
Çar, Tem 17

Bulgurlu ve yeşil mercimekli yoğurt çorbası🌾
Havaların yavaş yavaş soğumasıyla sıcak çorbalar mutfaklarımız da yerini almaya başladı. Ben de bugün sizlerle sıcacık bir yoğurt çorbası tarifi paylaşmak istiyorum. Aslın da bu çorbayı aşurelik buğday kullanarak yapardım. Çorbayı pişirmeye karar verdiğimde aşurelik buğdayın kalmadığını fark ettim, buğday yerine iri taneli pilavlık bulgur ve yeşil mercimek kullandım. Farklı ve lezzetli bir çorba oldu. Umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz.
Malzemeler:.
- 1 çay bardağı iri pilavlık bulgur.
- 1/2 su bardağı akşamdan su da bekletilmiş yeşil mercimek(ıslatılmış haliyle 1/2 su bardağı).
- 1 su bardağı süzme yoğurt.
- 1 yemek kaşığı tepeleme un.
- 1 adet yumurta.
- 3-4 bardak sıcak su.
- Tuz.
Üzeri için:.
- 1/2 kahve fincanı zeytinyağı.
- 1 yemek kaşığı tereyağı.
- 1 tatlı kaşığı nane.
- Arzuya bağlı pul biber.
Yapılışı:.
- Bulguru tencereye alın yıkayın üzerine 1 bardak su ekleyin, yumuşayana kadar pişirin, yeşil mercimeği de katın kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
- Diğer taraftan yoğurdu geniş bir kaseye alın, unu ve yumurtayı katın, 2 bardak sıcak suyu azar azar ilave edin çırpma teli ile çırparak pürüzsüz hale getirin, kaynamakta olan bulgur karışımına yavaşça ekleyin ve kaynamaya başlayana kadar sürekli karıştırın, çorbanın kıvamını kontrol edin, gerekirse biraz daha sıcak su ekleyin, 10 dakika kadar daha kaynatın ocaktan alın.
- Yağları küçük bir tavada ısıtın, nane ve pul biberini ekleyin, ocaktan alın çorbanın üzerine gezdirin, sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Olivkoy Sızma Zeytinyağı © 2019 | Tasarım ve Yazılım :® Erginyazilim.com