Blog



Yunan Salata Tarifi

post img
Pzt, Tem 22

Salata denildiğinde çoğu kimse önyargılıdır ve salatanın aslında çok da doyurucu olmadığını düşünür. Bir bakıma haksız da sayılmaz aslında. Glisemik indeksi düşük çiğ sebzelerden yapılmış bir salata, et ağırlıklı beslenmeye alışmış bir kişi için hiç doyurucu olmayabilir. Ancak bu tarifimizde biraz bu önyargıyı kırmak istiyoruz.

Hem kilo aldırmayan hem de doyurucu olan,özellikle diyet yapanların rahatlıkla tercih edebileceği bir salata; Yunan salatası.

Yunan salatasını çok farklı şekillerde yapabilirsiniz, ancak neredeyse daima zeytinyağı, limon ve kekik sosu içerir. Zeytinyağıın doyurucu bir yanı olduğunu,düzenli tüketenler bilir. Sizler de hem alttaki tarifimizdeki gibi yaparak, doyurucu bir salata yapabilirsiniz.

İçindekiler:

Salata için

1 büyük salatalık, kıyılmış
3 orta boy domates, kıyılmış
1 büyük kırmızı biber, doğranmış
1/2 küçük soğan, dilimlenmiş
Bir avuç taze nane, kıyılmış
Arzuya bağlı miktarda beyaz peynir, kesilmiş veya ezilmiş (isteğe bağlı)
Yunan sosu için:

2 limon suyu
1 bardak sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı kuru fesleğen
1 küçük avuç taze kekik
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı rafine edilmemiş deniz tuzu
Yapılışı:

Büyük bir kapta salata bileşenlerini birleştirin
Bir kavanozda, tüm sos malzemelerini sallayın veya karıştırın. Sebzelerin üzerine dökün ve tatların birleştirilmesini sağlamak için en az 30 dakika bekletin. Daha sonra yemeğe hazır olacaktır. Afiyet olsun.

Olivkoy Sızma Zeytinyağı © 2019 | Tasarım ve Yazılım :® Erginyazilim.com