Blog



Zeytinyağlı Kuru Fasulye Tarifi

post img
Cum, Tem 19

Zeytinyağlı deyince akla ilk gelen yemek belki de kuru fasulyedir.Fasulyenin tadına  tat veren sızma zeytinyağı ile enfes bir menü hazırlamam mümkün.Kışın vazgeçilmez lezzetleri arasında kuru fasulye yemeği geliyor. Birazdan vereceğimiz kuru fasulye tarifi ile hem sağlıklı beslenebilir hem de damak tadınızı şenlendirebilirsiniz. Kuru fasulye tarifini bilmiyorum ya da bir türlü kuru fasulye tarifinin kıvamını tutturamıyorum diyorsanız birazdan vereceğimiz tarife göz atabilirsiniz.

İşte kuru fasulye tarifi…

Malzemeler
4 çay bardağı kuru fasulye (bir gece önceden ıslatılmış)
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 orta boy kuru soğan 
2 adet çarliston biber
2 çay kaşığı biber ve domates salçası
200 ml sıcak su
Göz kararı tuz

Kuru fasulye nasıl yapılır?

Soğanı ince ince kıyın. Biberleri temizleyip soğanlarla birlikte düdüklü tencereye koyun. Sıvıyağınızı ekleyin ve kavurmaya başlayın. Soğan ve biberler yumuşayınca domates ve biber salçalarını ekleyin. Hafif kavurmaya devam edin.

Fasulyelerin suyunu süzüp tencereye ekleyin ve karıştırın. Son olarak sıcak suyu ekleyip tuzuda ilave ettikten sonra yarım saat kaynatın.

Hazır olan kuru fasulyenizi pilav ile servis edebilirsiniz.

Kuru fasulye tarifini ve kuru fasulye nasıl yapılır sorusunun cavebını veridkten sonra kuru fasulye yemeğinin faydalarından kısaca bahsetmete yarar var. Haftada en az 1 kere tüketilen kuru fasulye yemeği sağlık açısından inanılmaz faydalar sağlıyor.

Olivkoy Sızma Zeytinyağı © 2019 | Tasarım ve Yazılım :® Erginyazilim.com