×

Türkiye'nin Üstün Lezzetli Zeytinyağı

MENU
0532 177 7383
Bir tık uzağınızdayız.

AYVALIK ZEYTİNYAĞI MI YOKSA EDREMİT ZEYTİNYAĞI MI İYİDİR ?

AYVALIK ZEYTİNYAĞI MI YOKSA EDREMİT ZEYTİNYAĞI MI İYİDİR ?
<h1 style="">AYVALIK ZEYTİNYAĞI MI YOKSA EDREMİT ZEYTİNYAĞI MI İYİDİR ?</h1> <p class="MsoNormal">Ayvalık zeytinyağı ve Edremit zeytinyağı çok önceden beri tanınan coğrafi işaretlerdir. Zeytinyağını tanıyanlar ve damak tadına düşkün olanlar çoğunlukla Kazdağı’na doğru uzanan bu coğrafyaya bakar. Kuzey Ege Zeytinnyağı diye de bilinen bu coğrafi alanı ön plana çıkartan belli özellikler vardır. Bunların en başında, <b>edremit yağlık</b> denen zeytin ağacı cinsi gelir. Bu bölge yoğun oksijeni ve nesillerdir bozulmamış doğası ile ülkemizin gözbebeği olmasının yanında zeytinyağı denince akla ilk gelen topraklardır. Nesillerdir burada yaşayan insanların geçin kaynağı bilge ağaç zeytin olduğundan, bu yönüyle ülkemizde tanınması doğaldır. Peki zeytinyağı tercih ederken Ayvalık mı yoksa Edremit mi tercihimiz olmalı ?</p><p class="MsoNormal"><o:p></o:p></p> <h2><b><span style="font-size:14.0pt;mso-bidi-font-size:11.0pt;line-height:107%">Edremit Yağlık Ağacının Farkı Nedir ?</span></b></h2> <p class="MsoNormal"><span style="font-size:12.0pt;mso-bidi-font-size:11.0pt; line-height:107%">Edremit yağlık diye bilinen ağaç cinsi çok iri taneli zeytin meyvesi vermez. Orta boy irilikte olan zeytin taneleri,sofralık tüketimden ziyade <b>zeytinyağı üretimine</b> daha uygundur. <b>Zeytinyağında nefaset</b> diye bilinen lezzetli olma özelliği bu zeytin türünde çok belirgindir. Zeytinyağında tat ve lezzetin oluşmasına katkıda bulunan bileşiklerin 70’den fazla olduğu tahmin edilmektedir.<o:p></o:p></span></p> <h2><b><span style="font-size:14.0pt;mso-bidi-font-size:11.0pt;line-height:107%">Zeytinyağının Tat ve Lezzet Bileşenleri Nelerdir ?</span></b></h2> <p class="MsoNormal">• Alifatik ve aromatik hidrokarbonlar,<o:p></o:p></p> <p class="MsoNormal">• alkoller ,<o:p></o:p></p> <p class="MsoNormal">• ketonlar ,<o:p></o:p></p> <p class="MsoNormal">• eterler ,<o:p></o:p></p> <p class="MsoNormal">• furan ve thioterpen türevleri.<o:p></o:p></p> <p class="MsoNormal">Bu lezzet bileşenlerinin çeşitliliği ve miktarı zeytinin cinsi, iklim, zeytinin işlenmesi gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak farklılık gösterir.<o:p></o:p></p> <p class="MsoNormal">Ayvalık zeytinyağı mı yoksa&nbsp; Edremit Zeytinyağı iyidir sorunun tam bir cevabı yoktur. Bu iki bölge birbirine yakın olmakla beraber hem zeytin ağacı cinsi hem de coğrafi etkenler çok benzer olduğundan lezzet olarak birbirine yakındır.<o:p></o:p></p> <p class="MsoNormal"><o:p>&nbsp;</o:p></p> <h3><b><span style="font-size:12.0pt;mso-bidi-font-size:11.0pt;line-height:107%">Olivkoy Zeytinyağı Hangi Bölgenin Yağıdır ?</span></b></h3> <p class="MsoNormal"><span style="font-size:12.0pt;mso-bidi-font-size:11.0pt; line-height:107%">Ayvalık zeytinyağı ve Edremit Zeytinyağını öncesinde tattıysanız Küçükkuyu bölgesinin zeytinyağını az çok tanıyorsunuz demektir. Bu bölgeler kendi içinde komşu olup zeytinyağı konusunda çok benzerdir. Nefaset yani lezzet bakımından <b>Küçükkuyu Zeytinyağı</b>, Edremit ve Ayvalık bölgesine çok benzer olmakla beraber daha üstün olduğu noktalar vardır. Dünyada oksijen yoğunluğunun en yüksek olduğu havza içinde kalan Küçükkuyu bölgesi lezzet anlamında daha belirgin bir role sahiptir. </span><a href="https://olivkoy.com.tr/kucukkuyu-zeytinyagi-ureticileri-18-tr">Küçükkuyu’da üretimi yapılanzeytinyağına</a><span style="font-size:12.0pt;mso-bidi-font-size:11.0pt; line-height:107%"><b></b> ekmekle bandığınızda müthiş bir meyvemsi tat alırsınız bu oldukça keyif vericidir. Bu zeytinin doğal yapısından kaynaklanan bir durumdur. O yüzden son yıllarda Küçükkuyu zeytinyağı adından sıkça bahsedilir oldu. Zeytinyağı tercih ederken bu farklılıkların göz önünde bulundurulması önemlidir.<o:p></o:p></span></p> <p class="MsoNormal"><span style="font-size:12.0pt;mso-bidi-font-size:11.0pt; line-height:107%"><o:p>&nbsp;</o:p></span></p> <p class="MsoNormal"><span style="font-size:12.0pt;mso-bidi-font-size:11.0pt; line-height:107%"><o:p>&nbsp;</o:p></span></p> <p class="MsoNormal"><b><span style="font-size:14.0pt;mso-bidi-font-size:11.0pt;line-height:107%">Olivkoy Zeytinyağı Çeşitlerinin Farkı Nedir ?<o:p></o:p></span></b></p> <p class="MsoNormal"><b><span style="font-size:14.0pt;mso-bidi-font-size:11.0pt;line-height:107%"><o:p>&nbsp;</o:p></span></b></p> <p class="MsoNormal"><span style="font-size:12.0pt;mso-bidi-font-size:11.0pt; line-height:107%">Ayvalık ve Edremit zeytinyağına yakın hatta bir tık önde sayılabilecek Küçükkuyu bölgesinin önde gelen markalarından Olivkoy zeytinyağı üç farklı zeytinyağı satışı yapmaktadır. Peki bu zeytinyağı çeşitlerinin farkları nelerdir ?<o:p></o:p></span></p> <p class="MsoListParagraphCxSpFirst" style="text-indent:-18.0pt;mso-list:l0 level1 lfo1"><!--[if !supportLists]--><span style="font-size:12.0pt;mso-bidi-font-size:11.0pt;line-height:107%;font-family: Symbol;mso-fareast-font-family:Symbol;mso-bidi-font-family:Symbol">·<span style="font-variant-numeric: normal; font-variant-east-asian: normal; font-stretch: normal; font-size: 7pt; line-height: normal; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; </span></span><!--[endif]--><b><span style="font-size:12.0pt;mso-bidi-font-size:11.0pt;line-height:107%">Olgun Hasat Sızma Zeytinyağı</span></b><span style="font-size:12.0pt;mso-bidi-font-size: 11.0pt;line-height:107%"> : <o:p></o:p></span></p> <p class="MsoListParagraphCxSpMiddle"><span style="font-size:12.0pt;mso-bidi-font-size: 11.0pt;line-height:107%">Adından da anlaşılacağı üzere olgun zeytin tanelerinden sıkımı yapılan bu zeytinyağı türü,daha yumuşak ve sarı renge sahiptir. Aralık ve Ocak ayları içind hasat edilen siyah olgun zeytinlerden sıkımı yapılan bu zeytinyağı daha çok yemeklerde tercih edilmektedir. Kontinü sistem fabrikada üretimi yapılmaktadır.<o:p></o:p></span></p> <p class="MsoListParagraphCxSpMiddle" style="text-indent:-18.0pt;mso-list:l0 level1 lfo1"><!--[if !supportLists]--><span style="font-size:12.0pt;mso-bidi-font-size:11.0pt;line-height:107%;font-family: Symbol;mso-fareast-font-family:Symbol;mso-bidi-font-family:Symbol">·<span style="font-variant-numeric: normal; font-variant-east-asian: normal; font-stretch: normal; font-size: 7pt; line-height: normal; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; </span></span><!--[endif]--><b><span style="font-size:12.0pt;mso-bidi-font-size:11.0pt;line-height:107%">Erken Hasat Sızma Zeytinyağı</span></b><span style="font-size:12.0pt;mso-bidi-font-size: 11.0pt;line-height:107%"> :<o:p></o:p></span></p> <p class="MsoListParagraphCxSpMiddle"><span style="font-size:12.0pt;mso-bidi-font-size: 11.0pt;line-height:107%">Eylül ayının son günlerinde toplanmaya başlanan zeytin taneleri Ekim ayının sonlarına kadar yeşil rengini korur. Aslında tam olgunlaşma sürecini tamamlamış zeytin tanelerinden sıkımı yapılan zeytinyağı,daha yeşil renge sahip olup, oleuropein oranı daha yüksektir. Oleuropein insan sağlığı için çok önemli bir bileşen olup erken hasat sızma zeytinyağında yoğun miktarda bulunur. Bu zeytinyağı türü yine kontinü sistem fabrikada üretilir.<o:p></o:p></span></p> <p class="MsoListParagraphCxSpMiddle" style="text-indent:-18.0pt;mso-list:l0 level1 lfo1"><!--[if !supportLists]--><span style="font-size:12.0pt;mso-bidi-font-size:11.0pt;line-height:107%;font-family: Symbol;mso-fareast-font-family:Symbol;mso-bidi-font-family:Symbol">·<span style="font-variant-numeric: normal; font-variant-east-asian: normal; font-stretch: normal; font-size: 7pt; line-height: normal; font-family: &quot;Times New Roman&quot;;">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; </span></span><!--[endif]--><b><span style="font-size:12.0pt;mso-bidi-font-size:11.0pt;line-height:107%">Taş Baskı Sızma Zeytinyağı</span></b><span style="font-size:12.0pt;mso-bidi-font-size: 11.0pt;line-height:107%"> :<o:p></o:p></span></p> <p class="MsoListParagraphCxSpMiddle"><span style="font-size:12.0pt;mso-bidi-font-size: 11.0pt;line-height:107%">Sulu baskı diye de bilinen bu zeytinyağı türü farklılığını zeytin sıkım yönteminden alır. Hasat edilen zeytinler yıkandıktan sonra her biri 2 tonluk granit taşlarla ezilerek hamur elde edilir ve sıkımı yapılır. Çok eski bir yöntem olan bu sıkım tekniği yüzlerce seneden beri varlığını sürdürmektedir. Üretim süreçlerini izlemek için <a href="https://www.youtube.com/watch?v=MV9ZsnIaAcw">buraya </a>tıklayınız.<o:p></o:p></span></p> <p class="MsoListParagraphCxSpLast"><span style="font-size:12.0pt;mso-bidi-font-size: 11.0pt;line-height:107%"><o:p>&nbsp;</o:p></span></p> <p class="MsoNormal"><span style="font-size:12.0pt;mso-bidi-font-size:11.0pt; line-height:107%">Zeytinin sadece parçalanarak elde edildiği, hiç bir kimsayal işlemin görmediği en doğal meyve suyu zeytinyağıdır. Doğru yöntemlerle üretilmiş zeytinyağı yapısındaki faydalı bileşenleri korur ve insan sağlığı için çok kıymetlidir. Siz de kendinizin ve ailenizin sağlığı için düzenli olarak Olivkoy soğuk sıkım sızma zeytinyağı tüketiniz.<o:p></o:p></span></p> <p class="MsoListParagraphCxSpFirst"><span style="font-size:12.0pt;mso-bidi-font-size: 11.0pt;line-height:107%"><o:p>&nbsp;</o:p></span></p> <p class="MsoListParagraphCxSpLast"><span style="font-size:12.0pt;mso-bidi-font-size: 11.0pt;line-height:107%"><o:p>&nbsp;</o:p></span></p>

Paylaş:


AYVALIK ZEYTİNYAĞI MI YOKSA EDREMİT ZEYTİNYAĞI MI İYİDİR ?

Olivkoy Zeytinyağı Yazar

Zeytinyağına Dair Her Şeyi Bilimsel Verilere Dayalı Olarak Sizinle Paylaşıyoruz.




Yorumlar


CEVAP YAZIN

Not: HTML çevrilmiyor!
Yorum Yaz

Whatsapp Destek

Destek Taleplerinizi Bekliyoruz.