×

Güvenli Alışveriş, İyi Zeytinyağı. Kazdağı'ndan.

MENU
0532 177 7383
Bir tık uzağınızdayız.

Zeytinyağı Kanserden Korur

Zeytinyağı Kanserden Korur
<h3 style="text-align: center; ">Zeytinyağı Kanserden Korur</h3><p class="MsoNormal">İnsanlık tarihi ile beraber varlığını hep sürdüregelmiş en yıkıcı ve ölümcül hastalıklardan birisi olan kanser,varlığımızı hala tehdit etmekte. Hatta bu hastalık öylesine yaygın ve tesirli ki,sadece insanlar değil diğer canlılar da bu ölümcül hastalığa yakalanabilmekte. Siz hiç kanser olmuş bir ağaç ya da hayvan gördünüz mü ? Belki size denk gelmemiş olabilir ama bugün hem bitkiler hem de hayvanlar bu hastalığa yakalanıyor maalesef.</p> <h2>Kanser Nedir ?</h2> <p class="MsoNormal">Vücudumuzda her gün yeni hücreler oluşur ve birçok hücremiz ölür. Yani ölüm-doğum dengesi kontrollü bir şekilde varlığını sürdürür. Ne zaman ki bu kontrol kaybedilir yani kontrolsüz hücre bölünmesi/çoğalması artar bu durumda kanser dediğimiz hastalık meydana gelir. Yani özetle kanser dediğimiz hastalık, kötü huylu hücrelerin kontrolsüz bir şekilde çoğalarak kişiyi hasta etme sürecidir.&nbsp; Bu konuyla ilgili T.C Sağlık Bakanlığının web sitesindeki şu açıklama daha fazla detay içermektedir. : " Kelime anlamı olarak kanser, bir organ veya dokudaki hücrelerin düzensiz olarak bölünüp çoğalmasıyla beliren kötü urlara denir. Genel anlamda ise kanser vücudumuzun çeşitli bölgelerindeki hücrelerin kontrolsüz çoğalması ile oluşan 100'den fazla hastalık grubudur. Çok çeşitli kanser tipleri olmasına rağmen, hepsi anormal hücrelerin kontrol dışı çoğalması ile başlar. Tedavi edilmez ise ciddi rahatsızlıklara, hatta ölüme dahi neden olabilir." Detaylar için şu linke bakabilirsiniz.</p> <h3>Zeytinyağı Kanserden Nasıl Koruyor ?</h3> <p class="MsoNormal">Zeytinyağı bugün gıda maddesi seviyesinde anlaşılsa da içerik bakımından bir ilaç gibi etkileri vardır. Zeytinyağı yapısında bulunan minör maddeler kanser hastalığına karşı korur. Bu konuda yapılmış birçok bilimsel çalışmalar bulunmaktadır.Danimarka Kopenhag Üniversitesi Hastanesi'nden Dr. Henrik E. Poulsen ve meslektaşları, İngiliz ve ABD'li bilim adamlarının birlikte yaptıkları AR-GE çalışmalarında , zeytinyağının faydaları konusunda elde ettikleri şaşırtıcı sonuçlar, yayımlandı. Zeytinyağı üzerine yeni bir çalışmayla, diyete bol miktarda ilave edilen zeytinyağının, vücut hücrelerinde kansere yol açabilecek zararların, yani toksik maddelerin önlenmesine yardım ettiği sonucuna varıldı. Elde edilen sonuçlar "FASEB [Federation of American Societies for Experimental Biology] Journal’da yayınlandı.<o:p></o:p></p> <p class="MsoNormal">Zeytinyağı dahilinde bulunan minör, fenolik bileşenler içerir. Zeytinyağının kansere yol açan hücre harabiyetine karşı koruma sağladığı ispatlanmış oldu. Araştırmada, Güney Avrupalı erkeklerin, Kuzeylilere oranla daha az kanser hastalığına yakalanmalarının nedeninin de, Akdeniz tipi beslenmede kullanılan zeytinyağı olduğu görüldü. Zeytinyağındaki bulunan"fenol"ün güçlü bir antioksidan olduğunu belirten araştırmayı yapan ekibin başkanı Dr. Henrik Poulsen şunları söylemiştir:<o:p></o:p></p> <p class="MsoNormal">"Zeytinyağı tüketiminin, Kuzey ve Güney Avrupa'da görülen kanser vakalarının farklılığı konusunda belirleyici unsur olduğunu gözlemledik. Doğal bir besin maddesi olan zeytinyağının çok &nbsp;şifalı olduğunu ve sofradan hiçbir zaman eksik edilmemesi gerektiğini" belirtti.</p> <h3 style="text-align: center; ">Zeytinyağının &nbsp;Kanser Türleri Üzerindeki Etkileri Nelerdir ?</h3> <h3 style="margin-bottom: 0.0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">Deri Kanseri Üzerindeki Etkileri</h3><p class="MsoNormal" style="margin-bottom: 0.0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;"><o:p></o:p></p> <p class="MsoNormal" style="margin-bottom: 0.0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;"><o:p>&nbsp;</o:p></p> <p class="MsoNormal">Köpekbalıklarının kıkırdak dokusunda yoğun miktarda bulunan squalen,zeytinyağında da bulunur.Deri kanserine karşı: Skualen adlı madde, deriyi ultraviyoleye dayanıklı hale getiriyor ve koruyor. Bu alanda yapılan birçok bilimsel çalışma bulunmaktadır. Bunlardan birisi de, Japonya'nın Kanazawa Üniversitesi'nden Budiyanto ve arkadaşlarının fareler üzerinde yaptıkları bir araştırmayla varılan neticeye göre; güneşlendikten sonra vücuda sürülen kalitesi <a href="https://www.zeytinbakkal.com/zeytinyagi-fiyatlari-2020">korunmuş natürel sızma zeytinyağı</a>, ur oluşum riskini azalttığı için cilt &nbsp;kanserine karşı koruyucu etki sağlamaya yardımcı olduğu görüldü. Yine keratin proteininin de, oksidasyonunu önleyerek saçların çok daha canlı kalmasını, tırnakların daha dayanıklı olmasını sağlar.<o:p></o:p></p> <h3 style="margin-bottom: 0.0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">Bağırsak Kanserleri Üzerindeki Etkileri</h3> <p class="MsoNormal" style="margin-bottom:0cm;margin-bottom:.0001pt;line-height: normal">Bağırsaklar vücudumuzdaki ikinci beyindir. Bağırsaklarda bulunan trilyonlarca yararlı bakteri bulunmaktadır. Bu bakteriler insan sağlığı üzerinde çok etkilidir. Biyolojik olarak etkinin yanında psikolojik olarak da çok etkendir. Natürel sızma zeytinyağının, karaciğer,bağırsak, meme ve deri &nbsp;kanserinden korunmada etkili olduğu ve bu etkininde yapısındaki, fenolik antioksidanlarla birlikte bulunan squalen,oleuropein ve oleik asitten kaynaklandığı bilinmektedir.<o:p></o:p></p> <p class="MsoNormal" style="margin-bottom:0cm;margin-bottom:.0001pt;line-height: normal"><br> İnsanlığın tarihinden beri var olan kanserin, en yaygın türlerinden birisi olan bağırsak kanseri üzerinde son senelerde yapılan bilimsel araştırmalar, korunmuş zeytinyağının yoğun miktarda içerdiği fenolik antioksidan içeriği, kalın bağırsak ve meme patolojisiyle ilişkili reaktif oksijen türleri(serbest radikaller) üzerinde etken, önleyici niteliğe sahip olduğunu göstermiştir. Bu maddelerin antioksidan tesirleri sebebiyle, DNA hasarına yol açabilecek olan maddeleri nötralize ettikleri ve DNA üzerindeki hasarın tamirine yararlı olduğu görülmektedir.<o:p></o:p></p> <p class="MsoNormal" style="margin-bottom:0cm;margin-bottom:.0001pt;line-height: normal"><br> Zeytinyağının yapısında bulunan tekli yağ asitleri, sindirim kanalında, kalın barsak kanseri oluşumunda etken olan, safra asitlerinin üretimini azaltırlar. Yağlar midede değil, bağırsaklarda sindirilmektedir. Zeytinyağı, bağırsak boyunca mukoz membranın bütünlüğünü sağlayarak, kolon kanserini önlemeye yardımcı olur.<o:p></o:p></p> <p class="MsoNormal" style="margin-bottom:0cm;margin-bottom:.0001pt;line-height: normal"><br> Bu bilimsel çalışmalardan birisi olan British Medical Journal'da yer alan raporda, İspanyol bilim insanları, daha önceden kanser hücresi aşılamış oldukları farelerde, farklı yağlarla beslediler. 5 aylık gözlem devresinin sonunda zeytinyağı verilen farelerde, diğelerine nazaran daha az kanserli hücrelere rastlanmıştır.&nbsp;<br> Bununla beraber Alman Kanser Araştırma Merkezi'nden Owen ve ekibi, düzenli zeytinyağı kullanımının sağlık üzerine etkilerini değerlendirdikleri bir çalışmada; bu yağın bünyesinde bulunan biofenollerin, antioksidan hususiyetleri sebebiyle bazı kanser türlerinin engellediğini tespit ettiler.<o:p></o:p></p> <p class="MsoNormal" style="margin-bottom:0cm;margin-bottom:.0001pt;line-height: normal"><br> Bir diğer çalışma olan Ulusal Kanser Enstitüsü (American Cancer Society -Amerikan Kanser Derneği- Kanser Gerçekleri ve Figürler, 1997)'ne göre meydana gelen tüm bağırsak kanseri vakalarının % 80'i, sağlıklı beslenme ile önlenebilirdi. Oxford Üniversitesi'nin yaptığı bir biliimsel araştırma sonucunda, korunmuş zeytinyağının, kalın bağırsakta bulunan ikincil öd asidi üzerindeki etkisinin, vücudu barsak kanserine ve ileride oluşması muhtemel kolorektal kansere karşı koruduğu saptandı.&nbsp; "The Journal of Epidemiology and Community Health" (Ekim, 2000) adlı dergide yayınlanan araştırmaya, Amerika dahil 28 farklı ülkeden denekler katıldı. Sonuçlar, zeytinyağının barsak mukusu üzerindeki koruyucu etkisini delillendirilirken; araştırmaya göre zeytinyağı tüketen kişilerde, kalın barsak (kolon) kanseri görülme riski, daha düşük oranda bulundu. Oxford Üniversitesi'nden Dr. Micheal Goldacre ve doktorlar tarafından yürütülen son araştırmada, zeytinyağının, bağırsak kanserine karşı koruyucu özelliğe sahip olduğu, kolon kanserine karşı ilaç olarak kullanılabileceğini belirlenmiştir. Doktorlar, zeytinyağının, bağırsak kanserinin başlamasını engellemek için midedeki asitle tepkimeye girdiğini keşfetmişlerdir. Oxford araştırmacıları, aynı zamanda zeytinyağının, safra asidi miktarını azaltarak ve DAO (diamin oksidaz adlı enzim) seviyesini yükselterek, anormal hücre artışını engellediği ve kansere karşı koruyucu olduğu görülmüştür.&nbsp;<o:p></o:p></p> <p class="MsoNormal" style="margin-bottom:0cm;margin-bottom:.0001pt;line-height: normal"><br> Sevilla Üniversitesi'nin yayımladığı bir makalede, zeytinyağının trigliserit metabolizmasına olan tesiriyle, kalın bağırsak ve meme kanseri riskini, romatoid artrit gibi otoimmün hastalıkların oluşumunu azalttığını; safra kesesinin düzenli boşalmasını sağlaması nedeniyle, keseleşme riskini azalttığını ve ayıca mide üzerine olan etkisi nedeniyle de, ülser oluşma riskini azaltırken, mevcut ülserin de iyileşmesini kolaylaştığını bildirdiler. Kolon kanseri (kalın bağırsak), Batı'da en yaygın kanser türlerinden biri ve Amerika'da ikinci en yüksek kanser ölüm nedenidir.&nbsp;<br> Ulster Üniversitesi'nde başkanlığını Prof. Ian Rowland'ın yürüttüğü araştırma ekibi, virgin(sızma) zeytinyağından ekstre edilen fenol bileşiklerinin oluşturduğu karışımın, kolon kanserine karşı koruyucu olduğunu buldu. Araştırmanın kilit ismi Dr. Chris IR Gill, zeytinyağınca zengin Akdeniz diyetinin detaylı araştırıldığını ifade etti. Laboratuvarda model hücreler üzerinde invitro(cansız) ortam kullanılarak yapıldı. Dr. Gill araştırma hakkında şunları söyledi:<o:p></o:p></p> <p class="MsoNormal" style="margin-bottom:0cm;margin-bottom:.0001pt;line-height: normal"><br> "<a href="https://olivkoy.com.tr/sizma-zeytinyagi-al-20-tr">Zeytinyağı fenollerinin</a> konsantrasyonunu artırarak, bir kanser hücresi hattının 24 saat inkübasyonundan(kuluçka) sonra, DNA hasarından hücreleri koruduğunu bulduk. Zeytinyağı fenolleri, bir başka hücre hattında 48 saat sonra, karsinojenez (carcinogenesis) yolunda anti-promoter (anti-etkinleştirici) etki gösterdiler."<br> Epidemiyoloji ve toplum sağlığı gazetesindeki bir haberde Goldacre şunları söylüyor:<br> "Zeytinyağı, kolon kanserinin ilerlemesinden koruyucu bir etkiye sahip olabilir. Zeytinyağı, safra asidi miktarını azaltıyor ve bağırsaklardaki hücre yenilenmesini düzenlediği düşünülen yararlı enzim miktarını artırır."<o:p></o:p></p> <p class="MsoNormal" style="margin-bottom:0cm;margin-bottom:.0001pt;line-height: normal"><br> Araştırmacılar, zeytinyağının deoksilik asit olarak adlandırılan madde miktarını azalttığını ve bağırsaklardaki hücre bölünmesiyle ilişkilendirilebilen diamin oksidase enzimini düzenleyerek, bağırsak kanserine karşı koruyucu bir etkisi olduğunu tahmin etmektedirler. Hayvanlar üzerinde yapılan eski araştırmalar, zeytinyağının kanser ve tümör oluşumunda aspir(papatyagiller familyasından bir yağ bitkisi) ve balık yağından daha faydalı olduğunu ortaya çıkarmıştır. Japon bilim adamları, saf zeytinyağının güneşlendikten sonra deriye uygulanmasının, yavaş büyüyen tümörle deri kanserine karşı korucu bir etkiye sahip olabileceğini söylüyorlar.<o:p></o:p></p> <p class="MsoNormal" style="margin-bottom:0cm;margin-bottom:.0001pt;line-height: normal"><o:p>&nbsp;</o:p></p> <p class="MsoNormal" style="margin-bottom:0cm;margin-bottom:.0001pt;line-height: normal">Toparlayacak olursak, kontrolsüz hücre bölünmesi olan kanserin her türevine karşı etkilidir. Korunmuş bir zeytinyağı sizin sağlıklı kalmanıza, kanserden korunmanıza destek olur. Bu konuda yapılan bilimsel çalışmalar da bu öngörüyü desteklemektedir. Düzenli olarak korunmuş zeytinyağı tüketmeyi ihmal etmeyiniz.<br> <!--[if !supportLineBreakNewLine]--><br> <!--[endif]--><o:p></o:p></p> <p class="MsoNormal"><o:p>&nbsp;</o:p></p>

Paylaş:


Zeytinyağı Kanserden Korur

Olivkoy Zeytinyağı Yazar

Zeytinyağına Dair Her Şeyi Bilimsel Verilere Dayalı Olarak Sizinle Paylaşıyoruz.




Yorumlar


CEVAP YAZIN

Not: HTML çevrilmiyor!
Yorum Yaz

Whatsapp Destek

Destek Taleplerinizi Bekliyoruz.