×

300 TL ve Üzeri Alışverişlerde Sepette %10 İndirim ! İndirim Kodunuz 'YÜZDE10' Ayrıca Kargo ÜCRETSİZ !

MENU
0532 177 7383
Bir tık uzağınızdayız.

Zeytinyağlı Levengi Tarifi

Zeytinyağlı Levengi Tarifi
<h1 style="text-align: center; "><br></h1><div><font face="Verdana">Belki bu yemeği ilk defa duymuş olabilirsiniz; Levengi. Tavuk ya da balığın içinin doldurulması ile yapılan bir orta asya yemeği olan Levengi standart dışı bir tada sahip. Balığın içindeki baharat çeşnisi ve zeytinyağının bileşimi ile hem lezzetli hem sağlıklı hem de damağınızda iz bırakacak başmbaşka bir lezzet.</font></div><div><font face="Verdana"><br></font></div><div><font face="Verdana">Orta Asya mutfağında özellikle de Azerbaycan'da çok sevilerek tüketilen bir yemek.Tavuk ya da balığın içi temizlenip;Ceviz,kırmızı soğan,sarımsak,limon ve kişniş otu ile doldurulup,iple sarıldıktan sonra pişirilir.Piştikten sonra üzerine zeytinyağı dökülerek bu lezzet taçlandırılır.Levengi bazı yerlerde Azerbaycan Levengisi olarak da geçer, bu yemeğin Azerbaycan'da sevilerek çokça tüketilmesinden kaynaklanır.</font></div><div><font face="Verdana"><br></font></div><div><font face="Verdana"><br></font></div><div><font face="Verdana">Balık Levengi Malzemeleri:</font></div><div><font face="Verdana"><br></font></div><div><font face="Verdana">Büyük Çipura balığı</font></div><div><font face="Verdana">1 bardak ceviz</font></div><div><font face="Verdana">2 soğan</font></div><div><font face="Verdana">Tuz</font></div><div><font face="Verdana"><b>Olivkoy Zeytinyağı</b></font></div><div><font face="Verdana">Kişniş Otu</font></div><div><font face="Verdana">Karabiber</font></div><div><font face="Verdana"><br></font></div><div><font face="Verdana">Balık Levengi Tarifi:</font></div><div><font face="Verdana">&nbsp;</font></div><div><font face="Verdana">Cevizi rendeliyoruz, soğanları küp küp doğrayıp cevizle karıştırıyoruz, tuz karabiber ilave edelim berabrinde kişniş otunu da ince ince doğrayıp içine ilave edelim.</font><span style="font-family: Verdana;">Sonra balığın da içini üstünü tuzlayıp karabiber ilave edelim, iç harcını döküp iğneyle dikelim.Balığı parçalamadan dikme kısmı en zor kısım olduğundan dikkatli olmakta fayda var.&nbsp;</span><span style="font-family: Verdana;">Dikme işlemi bitince sızma zeytinyağını güzelce balığın üstünde gezdirip (yaklaşık 1 çay bardağı), 200 derecede ısıtılmış fırına koyalım, 20 dakika sonra balık yemeye hazır hale gelecektir.</span></div><div><font face="Verdana"><br></font></div><div><font face="Verdana">Yemeği servis ederken ekmek tercih etmemenizi öneririz. Böylelikle Levengi nin tadını daha net hissedersiniz. Bu yemeğin sırrı baharat çeşnisi ve Olivkoy zeytinyağının meyvemsi aromasıdır.</font></div><div><font face="Verdana"><br></font></div><div><font face="Verdana">Afiyet olsun.</font></div>

Paylaş:


Zeytinyağlı Levengi Tarifi

Olivkoy Zeytinyağı Yazar

Zeytinyağına Dair Her Şeyi Bilimsel Verilere Dayalı Olarak Sizinle Paylaşıyoruz.




Yorumlar


CEVAP YAZIN

Not: HTML çevrilmiyor!
Yorum Yaz

Whatsapp Destek

Destek Taleplerinizi Bekliyoruz.